ponedeljek, 10. marec 2014

20. Postrv, kuhana v lastnem soku



Sestavine:
- file postrvi
- sveže kumare
- sveži paradižnik
- sol, poper
- bazilika

Priprava:
Pripravimo file postrvi (operemo, osušimo s papirnato brisačo). Narežemo peki papir. Na peki papir položimo na kolobarje narezane kumare, ki jih posolimo, na to položimo na kolobarje narezan paradižnik, ki ga posolimo ter potresemo z baziliko. Na to položimo file, s kožo na paradižnik. Solimo in popramo po okusu. Peki papir prepognemo tako, da pokrije zelenjavo in ribo, ter ga zapognemo, da tekočina ne more ven.
Pečemo v pečici na temperaturi 220 stopinj celzija, približno 10 minut.
S peki papirjem vred preložimo na krožnik. Postrežemo s solato in krompirjem.

Dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar