četrtek, 14. februar 2013

12. Testenine s svežo zelenjavo in filejem soma

Sestavine:
  • file soma 60 dag
  • testenine - svedrčki 24 dag
  • bučke 16 dag
  • sveža večbarvna paprika 12 dag
  • por 12 dag
  • paradižnik pelati 40 dag
  • olivno olje 0,5 dl
  • bazilika, peteršilj
  • sol, poper
Priprava:
Zelenjavo narežemo na manjše trakove in jo na olju na hitro prepražimo. Dodamo paradižnikove pelate in al denta kuhane testenine. Na rahlo premešamo, da se sestavine med sabo povežejo. Začinimo in serviramo na krožnik, poleg pa dodamo na olju opečene fileje soma brez kože.

Nasvet: ker je meso soma mehko in tanko, je zelo hitro pečeno. Na vsaki strani 3-4 minute, na zmernem ognju (srednje temperature). Med pečenjem ga lahko pokrijemo z alufolijo za kuhanje. V primeru, da se nam prijema v ponvi ali žar plošči, ga zavijemo v folijo z malo olja, pred peko pa ga pokapljamo še z limoninim sokom.

Pa dober tek! 

 Recept_5.jpg

Ni komentarjev:

Objavite komentar