četrtek, 28. februar 2013

14. Fileji soma na žaru ali v ponvi, blitva s krompirjem in bučni pesto

Sestavine:
  • fileji soma 80 dag
  • blitva 50 dag
  • krompir 4 kom
  • olivno olje 0,5 dl
  • česen 4 stroke
  • pražena bučna semena 5 dag
  • limonin sok 1 kom
  • nariban Nanoški sir ali Parmezan 5 dag
  • bazilika, peteršilj
  • sol, poper
Priprava:
Blitvo na hitro skuhamo in narežemo na trakove. Na olju zadišimo sesekljan česen, dodamo blitvo in kuhan, narezan krompir. Po okusu začinimo. Posebej v ponvi opečemo fileje soma na vsaki strani po 4 minute, na srednjem ognju. Pred serviranjem pa po vrhu dodamo še bučni pesto. Namesto olivnega olja damo lahko tudi bučno ali sončnično olje (po vašem okusu).

Njami! Dober tek!

 Recept_4.jpg

Ni komentarjev:

Objavite komentar