četrtek, 21. februar 2013

13. Paprikaš iz soma, popečena polenta s sirom

Sestavine:
  • file soma 80 dag
  • čebula 50 dag
  • sveža paprika 10 dag
  • mleta paprika 1 žlica
  • česen 4 stroke
  • belo vino 1 dl
  • krompir za zgoščevanje
  • lovorov list, celi poper
  • šetraj, peteršilj
  • polenta 20 dag
  • sir ementaler 6 dag
  • olivno olje 0,5 dl
 Recept_6.jpg
Priprava:
Na olju prepražimo na kocke narezano čebulo, dodamo svežo narezano papriko. Hitro popražimo, dodamo še sesekljan česen, papriko da zadiši in nato zalijemo z zelenjavnim zavretkom ali ribjo osnovo, lahko pa tudi z vodo. Dolijemo vino ali začinimo ter pustimo da dobro prevre, nato dodamo pretlačen krompir (pire) za zagostitev. Ko dobro prevre pa dodoamo še narezane kocke soma, kuhamo na zmernem ognju še 10 minut.
Polento skuhamo po navodilu z vrečke, zamešamo nariban sir in pustimo, da se ohladi, nato narežemo na manjše kose in na olju popečemo. 

Guten apetit, vse pojest, pa nič pustit.

Ni komentarjev:

Objavite komentar