nedelja, 13. januar 2013

11. File soma po pariško (ali pečen v ponvi, na žaru), krompirjeva solata, tatarska omaka

Sestavine:
  • file soma 60 dag
  • krompir 100dag
  • rdeča čebula 10 dag
  • moka za paniranje
  • jajce 2 kom
  • olje za cvrtje
  • tatarska omaka 2 dl
  • vinski kis, razredčen z vodo 2 dl
  • olje za solato 0,5 dl
  • limona 1 kom
  • sol, poper
Priprava:
Iz kuhanega, narezanega krompirja naredimo solato. Najprej narežemo čebulo na lističe, jo solimo in malo pustimo, da se zmehča, dodamo olje, kis, poper in kuhan krompir, po potrebi tudi malo vode, da bo solata bolj sočna.
Fileje soma povaljamo v moki, damo v stepena jajca in v vročem olju ocvremo, serviramo s solato, poleg pa ponudimo še tatarsko omako.

Nasvet: fileje lahko tudi povaljamo samo v moki in jih opečemo v olju, lahko tudi brez moke, ali pa pripravimo palačinkino testo v katerega namočimo file ter ga ocvremo. 
 Recept_3.jpg

Ni komentarjev:

Objavite komentar