ponedeljek, 7. april 2014

24. Postrv v zvitku



Sestavine:
- file postrvi (ali katera druga riba)
- vlečeno testo
- pehtran
- olivno olje
- sol, poper
- jajce
 
Naredite vlečeno testo (ali pa ga kupite) in ga pripravite  enako kot za sadni zvitek. Testo premažete s pehtranom, pomešanim z olivnim oljem. File postrvi narežete na trakove in posolite. Narezane trakove položite po celotni širini  testa in začnete zvijati. Ko testo objame ribo, dodate nov trak ribe in tako ponavljate, dokler vam ne zmanjka testa. Premažete z razžvrkljanim jajcem.
Tako oblikovan zavitek daste v prej ogreto pečico (180-200 stopinj celzija) in pečete, dokler ni zlato - rjavo zapečen.
 
Postrezite še vroče, zraven pa ponudite še solato po vašem izboru.
 
Dober tek. :)




Ni komentarjev:

Objavite komentar