sobota, 23. marec 2013

16. Ribe v marinadi

Potrebujemo:
  • 1 kg postrv - file (ali katero drugo ribo)
  • 2 veliki čebuli
  • cca. 0,5 l belega vina
  • lovorov list
  • vejica rožmarina
  • nekaj zrn popra
  • 1 limeta
  • sol
  • olje
Priprava:
Ribe osušimo, malo nasolimo in popečemo v ponvi na malo olja. Ko so pečene, jih zložimo v ognjevarno posodo (pred tem po želji razrežemo na manjše koščke). Če je olja na ponvi premalo, dodamo še malo svežega in do posteklenitve prepražimo na kocke narezani čebuli. Zalijemo z vinom, dodamo lovorov list, poper, rožmarin in na kolobarčke narezano limeto, dobro prevremo, po okusu dosolimo in zlijemo na pripravljene pečene ribe.
Pustimo, da se ohladi in jed je pripravljena. Zraven postrežemo kruh ali pečeno polento.

Tako pripravljene ribe lahko v hladilniku stojijo tudi 14 dni.

Dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar