četrtek, 23. avgust 2012

8. Som po donavsko

Sestavine:
- 1 kg somovih filejev brez kože in kosti
- 50 dag kuhanega in olupljenega krompirja
- 2 kisli kumari narezani na koleščke
- 2 žlici moke
- 1 žlica masla
- 3 žlice kruhovih drobtin
- 3 žlice naribanega sira
- 2 žlici drobno narezanega peteršilja
- 5 dcl jušne osnove ali juhe
- sol, poper

Priprava:
Z maslom namažemo plitev pekač, na dno damo na rezine narezan krompir, nanj kumarice, na oboje pa položimo file ribe.
Začinimo, pokrijemo s koleščki krompirja in kumar. Potresemo z moko in prilijemo juho. Po vrhu potresemo kruhove drobtine in nariban sir. Pečemo v srednje topli pečici. Nazadnje potresemo s sirom in malo masla in gratiniramo v pečici.
Preden postrežemo, potresemo s peteršiljem.

Dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar