nedelja, 3. junij 2012

Kako se je začelo - 2?


Nenehno smo iskali nove možnosti razvoja dejavnosti in tako smo prvi pri nas leta 1997 uredili dodaten vnos tekočega kisika v bazene. S to novostjo smo povečali domačo proizvodnjo na 100 ton postrvi. Svojo ponudbo smo sredi devetdesetih razširili še na fileje.
Že leta 1995 smo začeli razmišljati tudi o resnem oddelku za predelavo rib. S samo gradno smo nato pričeli leta 1998, objekt je bil skoraj dokončan v letu 1999, nakup ribogojnice na Dvoru pa je dokončanje in otrvoritev objekta premaknil na junij 2001. Na prvi dan novega tisočletja smo postali lastniki ribogojnice na Dvoru pri Žužemberku. Ta objekt pa je po možnostih za vzrejo največji v Sloveniji, potreben pa je postopne obnove in modernizacije.
S tem nakupom je tudi predelovalni objekt dobil svoj pravi smisel. V prvem obdobju smo ponudili sveže in zamrznjene očiščene postrvi, sveže in zmrznjene filete, dimljene postrvi, nato pa smo program zaokrožili tudi s ponudbo zmrznjenega programa ter postrvjih nabodal.

Ni komentarjev:

Objavite komentar