četrtek, 7. junij 2012

4. Dimljena postrv s fižolom in mlado čebulico

Sestavine:
0,5 kg dimljene postrvi ali file
20 dag fižola - rjavega, kuhanega
10 dag blanširane rdeče paprike ali vložene v kisu
5 dag blanširane rdeče čebule
5 dag blanširanega pora
strok česna
drobnjak
0,5 dl vinskega kisa
0,5 dl oljčnega olja
sol
poper

Priprava:
Dimljen file ali postrv, ki smo jo prej filetirali, narežemo na manjše kocke, položimo v skledo za solato, kamor dodamo rjav kuhan fižol, dodamo rdečo papriko in čebulo ter por, ki smo jih predhodno blanširali (po želji lahko blanširanje opustimo). Dodamo nasekljan česen in drobnjak, sol, poper ter oljčno olje in vinski kis ter pripravimo kot solato.

Dober tek 

Ni komentarjev:

Objavite komentar