Ribogojstvo Goričar d.o.o je družinsko podjetje za vzgojo in predelavo rib. Pri nas lahko kupite sveže očiščene ribe ter filete, prekajene postrvi, občasno pa tudi sveža nabodala. V naši ribarnici vas čaka tudi pestra ponudba zmrznjenega programa. Nahajamo se v vasici Slivje, na poti med Kostanjevico na Krki in Podbočjem. Delovni čas: od ponedeljka do sobote: 7.00 do 17.00 nedelja in prazniki: 8. do 11.00 LEPO VABLJENI.
ponedeljek, 23. april 2012
Kako pripravimo dimljeno ribo ali file?
Dimljene ribe so ene od vrat v gurmanski raj. So že pripravljena hrana, ki ji je potrebno odstraniti le kožo in kosti in riba je že pripravljena za uživanje.
Kako pripravimo in postrežemo dimljeno postrv in file?
Dimljeni postrvi najprej odstranimo plavuti. Za tem z nožem zarežemo po hrbtni strani od glave proti repu. Tik ob glavi primemo kožo in jo potegnemo proti repu. Zgornji del ločimo od reber, spodnji del na katerem še leži hrbtenica, primemo pri repu in hrbtenico ločimo od spodnjega dela in tako ostane čist spodnji del. Kožo zavržemo.
Dimljenemu fileju najprej odstranimo plavuti in kožo, ki jo zavržemo. Dimljen file postrvi nato narežemo po želji na večje ali manjše koščke ali glede na potrebe recepta.
K dimljenim postrvem se najbolje prileže sadje, hren, limonin sok, bel kruh. Pogrinjek z dimljenimi postrvmi izredno lepo dopolnjuje grozdje, limonine rezine, rezine melone in jabolk, orehova jedrca, maslo, smetanov ali jabolčni hren, peteršilj, rožmarin, kuhana jajca...
Dimljene postrvi imajo polno aromo, če so tople, zato jih lahko tudi ogrejemo na sobno temperaturo preden jih postrežemo.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar